Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


"Ett evigt krig emot sig själv"

 

Han som stridit
  mot sig själv 

och har förlorat
  varje slag 

nu när åren  
  lagts på hög

och tiden
  räknats ner
Hans liv
  en ständig kamp

där en livslögn
  är hans vapen

i detta eviga krig
  emot sig själv 

aldrig någon segrare
  han ser  

Så när han svävar
  ut i drömmen

blir han en man
  bland andra män 

han blir till någon
  utan brister 

som med en gloria
  sig klär

Men visst är
  verkligheten tragisk 

för där i hans eget
  grå inferno 

när han sen vaknar
  fylld av ångest 

då finns morfinet
  alltid där

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 177 gånger
Publicerad 2023-08-04 11:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Djävulen har tagit sitt grepp
och mitt beroende väckt
Hur skall jag ta mig ut
för att få ett slut
Jag vet, kärleken
är den enda räddningen
2023-08-04
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP