Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


En dedikation till dig lillekis


Lilla liv

Tack du lille parvel för två underbara veckor! Du blev övergiven av din mamma och människan som hittade dig och räddade dig skulle precis resa på semester till Spanien. Då fick jag äran att akut ta hand om dig tills de kommer hem. Du var kanske bara 5-6 veckor och hade inte lärt dig att kissa och bajsa själv. Du hade inte börjat äta fast föda. Det blev flaskmatning ca var fjärde timme. Kattmamman slickar ungen där bak så att kiss och bajs kommer då de inte kan göra sina behov själv i början. Jag fick stimulera med kompresser till kiss och bajs. Sätta dig på lådan vid varje tillfälle. Du var så läraktig. Snart visade du att du kunde själv. Jag introducerade fast mat och du tyckte det var smaskigt. Åt med hela kroppen i tallriken.

När du sover bor du i din transportbur som är fluffigt inredd med en mjuk kudde. Du sover som en prins i din bur. Vi får lov att stänga buren när du sover så att våra övriga katter kan husera fritt i sitt hem. Hm, de var inte glada åt dig i början. De fräste och ville absolut inte vara i närheten av dig. De höll sig mest på balkongen och i vardagsrummet. Dit hade du inte tillträde. Din värld har varit begränsad till hallen, köket och toaletten när du var vaken. Men vilken värld för dig så stor!!! Du har en massa leksaker, och en klösstolpe som du nu lärt dig klättra högt upp i. Och skoställen, wow!! Krypa under dem, krypa in i skorna, leka med skosnören!! Fötter är du också glad i. Ja, ont gör det när sylvassa tänder och klor går tag, ajaj!!

Första veckan gick du på vingliga ben, nu skuttar och springer du, gör krumbukter och små anfall - ja det är en glädje att se hur du lever och utvecklas. Om nätterna har du sovit i buren bredvid min säng. Jag har hört dig vakna om nätterna då jag själv har behövt gå på toa. Små krafsade ljud, aldrig ett enda pip. I början var det enkelt att nattmata dig. Det var bara att gå upp och värma ersättning och flaskmata dig. Du nöjde dig med en stunds bus i sängen sedan somnade du i min famn och jag kunde stoppa in dig i buren och släcka lampan och somna om, men efterhand blev du allt busigare på natten. Då fick maken gå upp. Han har lättare för att lägga sig på golvet i hallen och vila där tills du blev trött och kröp in i buren. Du vill gärna vara vaken tre kvart eller så på natten. Då äter du, går på lådan och busar.

Efter hand blev du och vår katt Oscar riktigt bra kompisar. Ni älskade att leka med ett snöre ihop. Ni höll er till varsin ände. Oscar gillar att studera dig och du närmar dig honom försiktigt. Hihi, ibland har du kissat och bajsat i deras låda!! Ja man måste ju testa hur det känns i andra kattlådor. Kanske pinka in sitt revir!

Jag tänker på alla mysstunder vi haft när du somnat mätt och trött i min famn. Hur du snuttade på mina fingrar tills du fick ro. Ja mina fingrar fick vara din tröstnapp och du spann och suckade tungt innan du somnade helt och slutade spinna. Så ljuvliga små stunder med dig lilla liv.

Du älskar att åka bil! Sover så gott hela tiden. Du har varit på roadtrippar lite här och där. Du har följt med till bokskogen, sett havet, varit i djuraffären ett par gånger, suttit med mig i bilen på parkeringen medan maken har handlat i affären, och hela tiden sov du så gott i din bur. Ja du har till och med varit på ett café uppe på åsen. Dit var hundar välkomna så då var du också välkommen i din bur. Du sov nästan hela tiden och du blev beundrad av några andra cafégäster. De tyckte du var så näpet söt.

Jag har haft stort antal katter i mitt liv, men aldrig tagit hand om en så liten och skör kisse som du var från början. Jag har haft katter som fått egna ungar och studerat ingående hur kattmamman sköter sina små. Det är den kunskapen jag tagit till mig, plus att jag har fostrat tre egna söner, så att sköta dig på bästa sätt satt liksom i ryggmärgen.

Det känns gott att du fått två veckor av lugn och ro hos oss. Imorgon flyttar du hem till en familj på landet som har två små barn, hundar, katter, hästar, kaniner, höns och ankor. Du ska också få en kattungekompis som är bara lite äldre än du. Den katten får bli ditt sällskap under dagarna när husse och matte arbetar.

Åh jag kommer att sakna dig så kära lillekis men jag kommer att hälsa på dig ofta då familjen du ska flytta till är min son och sonhustru.

Tomheten, alla spår och minnen efter dig kommer att kännas och jag fäller mer än en tår under skrivandets gång. Din tid här kommer alltid att få mig att bli varm inombords. Så varmaste tack lillekis för denna värdefulla tiden. Jag önskar dig all lycka framtiden och att ditt liv får bli långt och lyckligt...

/din fostermor som alltid ska älska dig 

 

© Chawa 2023

 

Foto: © Eva Himmelsbåge - "Lillekis" 

 

 

 
Övriga genrer av Chawa VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-08-08 02:14Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Mycket värme i din berättelse, att se och ta till dig de små omsorgerna, ge dem ett värde som hör livet till! Läsvärt!
2023-08-14

  Eva Helene VIP
Så hjärtevärmande om hur kärlek uppstår och kan bestå och om hur beroende vi är av att få bli omhändertagna när vi är små och hjälplösa. Och tänk vilken lycka och tillfredsställelse det ger att få ta hand om en hjälplös liten varelse och få ovillkorlig kärlek tillbaka.

Saknaden och vemodet i berättelsen här över att behöva skiljas åt lindras av vetskapen om att få mötas igen, om än i små kortare stunder.

Bara så fint att få ta det, så även av den ljuvliga bilden, tack!
2023-08-09

  Piann VIP
En vacker resa med din söta kattunge. Kärleken när den är som störst.
2023-08-08

  Fjellhuldra VIP
En sån rörande fin berättelse
om din fina lilla katt som du fått följt
under en längre tid.
Förstår några tårar fälls när det flyttat
till nytt hem .Det blir fint med ett nytt hem där du kan hälsa på när du vill.
2023-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP