Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gömda toner

 

Nu – när orons vindar råder
nu – när stick i stäv är rätt
nu – när…

världen brinner utan eld
satans anhang njuter blod
ur själars djupa skräck

världskontroll som tystar mun
gummibandsbefäst för kuvning
en nyskapad religion

fåren bräker fogligt
går så snällt i fållan
sträcker villigt ut sin skank
välkomnar dräpande dekokt

förvridet leverne
ett Sodom och Gomorra
trummas ut av valda samfund

… jag vänder satan ryggen

                    *

I gryningsdimman
hör jag gömda toner
endast svaga få
men ack hur hågkomst minner

det är en bortglömd sång
den vackraste
för oss att åter finna

vi är i väntans tider…

jag står stadigt
i samtidens tumult
jag vet - vi vet
vår inre styrka

bestars lömska dödsdans
ett postludium för skockens vaknad
den stormen vill bedarra

snart kan du skönja vägen
det är kärlekens väg
fylld av hopp och knopp

vi målar tillsammans - liv i lätthet
vi skapar tillsammans - liv för alla
hör samklangen i sången



© Chawa 2021


Mitt eget foto: © Vinternatt
Eva Himmelsbåge

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Chawa VIP
Läst 597 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-03-26 02:16



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
En vacker och vemodig dikt i tiden och i väntans tider. Tar fasta på ljuset, den bortglömda sången och livet i lätthet vi skapar tillsammans. Från mörker till ljus, däri ligger hoppet.
2021-03-28

  Kensy65 VIP
Du har fångat in tiden som är just nu på ett mycket bra sätt i din text!

Det är just nu mycket börjar få sin upplösning på vägen till den värld som gömts undan för oss under mer än tusen mörka år.

Nu är tid att vakna, att förstå det obegripliga och det som inte går att riktigt förstå.

Jag är beredd och ser att morgondagen kan vara början på den nya goda tiden.

2021-03-27

  Peter G VIP
Från ett oändligt mörker och ondska vänder denna dikt till ljus och hopp; en vändning som känns väldigt påtaglig och nästan nödvändig, det ger balans och de sista raderna känns bra att ta med sig från läsningen!
2021-03-26

  Kajan VIP
Två väsensskilda stycken; som står i skarpt motsatsförhållande till varandra. De ger helt olika känsla vid läsning; på det sättet blir både valet och vägskälet tydligt. En stark text är det definitivt.
2021-03-26

  ULJO
Mycket bra. Gillar särskilt sista raderna.
2021-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP