Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Drömmen

 

Jag är i ett kök som är mitt. Det är svalt och tyst i huset. Utanför skiner sommarsolen. Jag har en stor gräsmatta utanför fönstret. Längst ut vid staketet ligger jordgubbslandet.

En man står vid staketet med böjt huvud och stirrar rakt ner i jordgubbslandet. Det är något märkligt med denne man. Han har händerna nerstoppade i byxfickorna. Den marinblå sommarjackan fläker ut sig i sidorna av händernas flykt ner i byxfickorna. Vem är detta? Det är något bekant... Jag känner igen... Så plötsligt tror jag mig veta. Jag går mot ytterdörren, öppnar och ropar; "Är det du Bengt?" Mannen lyfter blicken och strålar med ett brett leende utan att säga ett ord. Ja det är han!!

Jag springer ut, öppnar grinden och kastar mig i armarna på Bengt. Så står vi länge och bara håller om varandra. Sedan går vi tätt tillsammans vägen fram. Vi bara strålar av glädje och ljus. Vi blir mindre och mindre ju längre bortåt vägen vi går. Då upptäcker jag att jag står kvar vid min grind och ser oss vandra bort...

Varför kallade jag honom för Bengt?
Jag borde ha ropat pappa.

Vem var "jag" i drömmen?© Chawa

Foto: © Eva Himmelsbåge 
Prosa av Chawa VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2022-11-01 19:17Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Jaget i drömmen vet du säkert. Kanske min näst sista mening vill antyda någon riktning - typ den mogna dottern som kan lämna.
2023-01-21

  Stanley Rydell
Levande skildrat viktigt möte, ett ärligt erkännande av en relation som haft många olika faser tänker jag. Här känns texten som den djupaste fasen: att släppa och låta gå (Bengt?). Texten ger en god smak av försoning i dess djupaste innebörd. Griper tag!
2023-01-21

  Peter G VIP
Så fint beskriven dröm!
Min erfarenhet av drömmar är att de alltid gör som de vill, de följer inte några lagar om logik, däremot kan de ge oss vägledning ibland, om vi förstår vad de vill säga oss.
Jag hoppas du finner svaret på frågan om jaget i drömmen!
2022-11-26

  Lars Hedlin
Mycket fint återskapat och stark beröring!
2022-11-23

  Bo Himmelsbåge
En alldeles underbar drömtext, som kan tolkas på en mängd olika sätt, vilket är ett signum på en riktigt bra, kreativ poesi! Folk blir medskapande och nyfikna! Ett stort tack Eva, för denna djupa psykologiska insikt i Kärlekens, Förlåtelsens och Gemenskapens tecken!
2022-11-07

  Solstrale VIP
Oj vad spännande gestaltat. Och en skön upplevelse att känna trygghet och närhet. Ser vemod, sorg, saknad och känslan som är uppvaknande! Mycket fin framfört!
2022-11-05

  Annaemi VIP
Fin skildring av din dröm, ömsint och vemodigt. Påminner om det fina slutet i TV-serien After Life.
2022-11-05

  Blått Norrsken VIP
Så fint gestaltat i drömmen om frågor och kanske ett svar.
2022-11-02

  Eva Helene VIP
Fascinerande dröm/upplevelse! Du beskriver allt så levande att jag som läser sveps med in i drömmen, och frågorna som ställs blir också mina på något sätt. Viktigast är mötet, för det känns så betydelsefullt. Och frågan om jaget i drömmen är förstås mycket spännande att fundera över.
Gripande vackra, ömsinta foton dessutom.
2022-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP