Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


(2020-05-06)


En gåtfull dröm

 

Trump och flera högt uppsatta personer befann sig i ett salsliknande rum. Trump satt i en mörkröd sammetsklädd fåtölj och pratade till alla som var där. Vad som sades vet jag inte. Putin var visst också där. Han såg avslappnad ut.

Det fanns ett barn bland alla gästerna som jag såg till. När sammankomsten var slut gick jag före ut ur rummet med det lilla barnet. Vi lekte och hoppade som små grodor. Detta såg Trump som också började hoppa och snart hoppade alla i en lång rad ut ur rummet. Ja, till och med Putin hoppade. Alla var glada…


© Chawa 2021Eget foto ur min egen kollektion:
© Green-Törnqwist – Lätta moln
Prosa (100-ordare) av Chawa VIP
Läst 605 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-04-26 00:57Bookmark and Share


  Kensy65 VIP
Hej Eva!
Tänk att vilken dag som helst kommer din drygt ett år gamla dröm att bli uppfylld, tack!
2022-02-04

  Peter G VIP
En vacker dröm!
Jag tänker att det vore väldigt fint om de som styr vågade bejaka barnet inom sig, genom leken skulle de kunna se ett annat perspektiv och ta klokare beslut, samt kanske stärka banden emellan. Fast ska man vara realistisk så är det nog en Utopi.
men viktigt att lyssna på sina drömmar och de budskap de har till oss!
2021-05-01

  Eva Helene VIP
Jamen så skönt !! Och jag kan ju se detta klart och tydligt framför mig.
Och både Trump och Putin har ju varit små och hoppat och skuttat en gång i tiden, så kanske, kanske . . .
Vi får aldrig ge upp hoppet, så tack kära du för din gåtfulla dröm som du delar med dig av här!
2021-04-29

  Blått Norrsken VIP
Underbart i drömmar som är bra att ha. I en vision om att allt är bra.
2021-04-28

  Annie b'larsson VIP
Chawa, du vet hur stor respekt jag har för dina dikter och andra texter. Dina bilder är utomordentligt bra. Den här drömmen, med Putin och Trump, njae, jag tror inte sådana förändrar sig. Det är kört för dem.

Men jag vill gärna passa på och säga att jag har blivit mer och mer övertygad om att coronan kom för att lära människan något. Misshandlar man den heliga naturen, då måste hon skydda sig mot människan. Vi har burit oss hemskt åt och det kan vara vår sista chans att räta upp oss och bära vår mänsklighet med värdighet. Annars går vi alla under. Och det vill vi inte, så...
2021-04-26

  Bo Himmelsbåge
Stående ovationer och applåder för detta djupdyk i drömmens omedvetna och siande skuggspel om Homo Ludens - "den lekande människan"! Leken har alltid varit en förutsättning och och en grund för fredlig samexistens. Tänk om vi snart, i midsommartid, kunde få uppleva att två av världens mäktigaste män, Tramp och Putin, hoppade runt midsommarstången som små grodor i en oändlig lekfull och avspänd dans tillsammans med resten av mänskligheten! En utopi...? Njaa... min magkänsla och tydliga tecken i skyn talar om avspänning, ljus och ett allmänt uppvaknande, så helt omöjligt tycks det inte vara. Det är sannerligen på tiden att vi nu lämnar den mörka Agenda av krig, terror och våld, som lamslagit oss i tusentals år, mot något betydligt mänskligare och ljusare! Vi ber om att din dröm, Chawa, ska bli en sanndröm!
2021-04-26

  Fjellhuldra VIP
Härlig fantastiskt om denna dröm blev en verklighet!
2021-04-26

  Kensy65 VIP
Den drömmen kommer att bli verklig, de första stegen på denna dans i framtidshopp är redan tagna!

Denna dans i framtidshopp sprids just nu med stor hastighet över världen, en dans under klarblå himmel och bättre ska det bli, drömmarna visar vägen!
2021-04-26

  ULJO
Tänk om den drömmen vore verklighet.
2021-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP