Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Titel och ingress berättar tydligt nog om bakgrunden till detta flöde ... - Ingen ursäkt, men en förklaring är att jag kanske ser lite annorlunda på saker och ting som jag möter i världen runt omkring ...


Tankar kring frågan Inte Erotisk nog? ...

En kommentar till Kyreus' text om Erotik ...

...  inspirerade mig till att skrifta ned
följande som svar på frågan
Inte Erotisk nog?
vilket Kyreus of Sweden's text behandlade ...

Rekommenderar att du läser hans alster!

Tycker själv att fler kan få ta del av
den kommentar jag skrev till hans text ...

 

Utöver att från början ha varit det huvudsakliga 
instrumentet för överföring av traditioner 
från en generation till nästa 
så har senare när diktformen 
ersattes med mer prosa-relaterade former 
erotiken, romantiken och kärleksrelationer 
i uppgång och under fall, 
varit själva kärnan och urkällan 
till det kreativa skapandet inom poesin ... 

Drogmissbruk handlar om att missbruka 
narkotika och annat som är legalt 
inom normal sjukvård. 
Porr kan vara men behöver inte vara 
missbruk av det som har med sex att göra ... 

I grunden handlar det mesta om 
att allt går att bruka 
men att man bör undvika att missbruka ... 
Och allt som kan brukas 
kan så ock missbrukas! 

Det är ju det vi människor 
är så suveränt skickliga på att göra ... 
... att inte kunna låta bli att demontera 
det som går att demontera 
och att destruera och vederlägga 
allt gott så som så även kärleken 
- att helt enkelt förstöra 
allt för att vi är så rädda för att förlora 
och bli besvikna 
och så innerligt gärna önskar få tillhöra ... 

När vi ägnar oss åt att 
demontera 
destruera 
förstöra och förgöra 
så handlar det i de allra flesta fall om 
att vi förebygger att någon annan 
ska hinna före och ta ifrån oss 
vår tillhörighet 
det vi älskar, tycker om 
och bryr oss om ... 

Ty när vi själva gör så 
har vi iallafall kontroll över hur, var och när det sker ...

 

______________________________________
Tidigare publicerad här i juli 2013

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-08-10 19:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP