Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sent ska syndaren vakna

Udda fåglar flyger friast

antingen går du under
av folkmassans hat för
allt som avviker från normen

eller finner styrkan i dig själv
och deras oförmåga att forma egna åsikter
deras brist på kreativitet

du ser hur de girigt lånar av dig
när unikhet är på modet
deras avundsjuka ögon synar dina sömmar
hur de undrar vad du vet
hur du vet

de har aldrig fått tänka så
inte danat sin skärpa genom skärselden
löpt gatlopp i skolkorridorer
blivit utskälld inför klassen av fröken
skrattats ut på skoldiskot när ingen ville ta i dig

nu avundas de din frihet
ditt sätt att tänka
att intuitivt skala av onödigheter
hur du rör dig så självklart genom livet

när deras höjdpunkter i livet är förbi
och skilsmässan är ett faktum
då huden inte är lika spänstig som förr
vid första gången på antidepressiva
då slår livet an en ny tonart i dem

de börjar lära sig nu
vad du började lära dig redan på lågstadiet




Skapa | Skriva av Månfare VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-10 20:34



Bookmark and Share


  rostspik VIP
En otroligt bra text. Kan bara lyfta på hatten.
2023-08-11

  AlexRG8
Det här var riktigt bra skrivet, dels för att jag kan till en viss del relatera.
2023-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP