Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
....


horisont

 

Svartblå rök

vid horisonten

höjer sig

som söndertrasat segel

på ett fartyg

långt från

hamn

 

 

Svartblå rök

vid horisonten

och det regnar tyst

av stjärnor.

 

 

Skuggor tystnar,

 

- marken väntar

 

 

Stilla.

 

 

Gnistrar så

ett hav av ljus

och tusen eldar

exploderar.

 

Höjer sig mot regnet

i ett fjärran dån,

 

eldar detonerar

 

när sekunder

splittras sönder

som av glas.

 

Briserar

så ett sommarregn

i storm.




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 701 gånger
Publicerad 2006-08-15 22:15



Bookmark and Share


  Azerola
Sagolikt vackert! Briljerar på alla sätt och vis.
2006-11-14

    ej medlem längre
Underbart, enkelt men djupt och vackert.
2006-10-03

  TiVa
"regnar tyst av stjärnor"

-suveränt-
2006-08-27

  darque
Du skriver vackert med en drömmande stillhet
2006-08-25

  Neal
Schysst dikt !
2006-08-22

  the_qeen
vad fint skrivet, man levde sig bort där en stund
2006-08-19

  Bissen
Oj, vad målande vackert!
2006-08-19

    vilsen
wow, där skulle man vilja vara just nu ! "och det regnar tyst av stjärnor" är en mening som jag beundrar dig för !
2006-08-16

  rebecca d VIP
en fint målad bild av ett sommarregn, och sekunderna innan....det regnar på min hud
2006-08-16

  Madjori
Så härligt du får fram ovädret...ser det framför mig...
många fina målande ord...
Bara såå... bra/bäst...*L*
2006-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson