Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi står ut

Döden bor i tristessen
en maläten seg filt
sänker sitt ögonlock
på Lukas och alla de andra hundarna

flottig päls
flottiga kebabtallrikar på marken

"ormtjusarmusik" kallar dom det
när bilarna dunkar förbi

i evigheten glöms allt det där
alla känslor
av vanmakt
instängdhet

du blir eterisk som dimma
tills den sugs mot en glasruta
och gråter ner sig igen

alarmklockan misshandlar dig
du ville ha kvällen tillbaka
ångrar varje gång att du inte tog tillvara
på förlorad sömn

men du kunde inte sova
huvudet drog upp gamla känslor
du trodde du kommit över dem
men de vilade bara upp sig inför
mörkret och ensamheten

graffitti och pisslukt i alla trappor du tar
blicken fäst dit du ska
känn för fan inte efter
stå ut nu bara
lite till




Prosa av Månfare VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-08-11 06:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP