Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något bortom bergen

Det finns något bortom bergen

och bortom bergen nya dalar, nya höjder,

nya bäckar från de höga bergen,

nya sjöar med myrar längs stränderna

där porsen bildar en doftande äng

av mysk och kärlek och sagor

om det som varit och det som väntar

 

på andra sidan bergen, på andra sidan

av längtans dagar, av ord från en vän

som är långt borta eller inte,

som är en viskning, som är en hemlighet,

som är andedräkt och tystnad,

den som finns där för att inget behöver sägas

när minnet av närheten talar för allt

 

och ingenting ur ingenting, men allt ur stunden

när himlen öppnar sig och solen strålar

över renarnas vidder, över betesmarker

med lockande lavar och jokkar där vattnet saknar sälta

men allt är här och nu och allt är ännu möjligt

och allt är en viskning, en överenskommelse

utan papper, utan underskrifter

 

Sådan är dagen, sådan är stunden, sådan är kvällen

när Perseiderna kommer åter från rymdens djup

och natten väntar, elden väntar, ögonblicket väntar,

när du är där och den som är jag är här

och allt är en viskning, en dröm, en saga, en tid

när ingenting mer finns att säga mer än att

allt finns där, på andra sidan bergen, ständigt där att upptäcka




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-08-12 21:49



Bookmark and Share


  Minkki VIP
fin start med Dan Andersson, jag började sjunga vid första raden
2023-12-31

  Feminaz
Fint skaldat om en verklighet bortom.
2023-08-14

  Minkki VIP
magiskt om livet och Perseiderna - ständigt något att upptäcka, något att inte nå, något att ändå få
2023-08-13

  Jan Widströmer VIP
Stark text med vida perspektiv! Vackert formulerat.
2023-08-13

  Kungskobran VIP
The other mans gras is always greener
the sunshine brighter on the other side
Petula Clark
2023-08-13

  angela Täubert fd Jansson VIP
Jag får Dan Andersson vibbar. Mäktigt!!
2023-08-13

  Larz Gustafsson VIP
Redan här och nu, på denna sidan bergen, kan den som vill få möta Jesus till frälsning och förvandling.
2023-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP