Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en liten morgonfundering ... publicerad i juli 2013 men känns som om den saknar bäst före datum ...


När vi ger vårt barn ett namn ...

... är det inte alltid
men åtminstone ibland
utifrån en association ...

En association
vilken till sin definition
skänker en vägledning
till såväl

Ursprung
som
Destination

En kärleksgåva för livet
vilken inte blott bara
handlar om vårt barns relation
till vår egen generation ...

... utan än mer 
ett uttryck för vår önskan
om att det ska kunna känna trygghet
i vetskapen om sin härkomst
för att den ska få förutsättning
till att själv kunna välja 
sin egen väg inför 
den oundvikliga fortsättning
som följer ...

... mot den ännu okända framtid
vars innehåll livet 
så som det är vårt barn givet
av goda skäl döljer ...

Det namn vi ger
skänker vårt barn möjlighet
till att forma sin egen verklighet
och fylla den
med såväl innehåll som mening
i förhoppningsfullt ljuv förening ...

Kanske är det inte så här
som det är för alla 
när de bestämmer namnet
de vill sitt barn ge ...

Men någonting inom mig
likväl hoppas 
att det för de allra flesta barn
är så deras föräldrar väljer 
det namn de sitt barn ger ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-13 19:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP