Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… repris från mitt arkiv…


HAVET OCH SJÖN

 

du ligger stilla
jag ligger blank

jag vågar mig
då du krusar dig

 

jag böljar mig
du sköljer dig

jag vattnar sött
du stänker blött

 

jag svartnar som tjärnen
du blickar mot horisonten 

jag speglar stjärnornas glans  
du styr upp båtar på land i dans

 

du stormar och river
jag släcker vandrarens törst

du är evig och störsk
dränker sorg efter älskad

 

du har makten
jag är maklig

jag är saklig
du är takten 

 

vi är vatten
vi kan fångas

vi kan förångas  
du kan stångas

 

jag ligger blank
då du sänker i sank

vart skepp förlisa
om mig de sjunga kärleksvisa

 

  




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 648 gånger och applåderad av 38 personer
Utvald text
Publicerad 2023-08-18 18:52



Bookmark and Share


    Drömmar i universum
En underbar dikt
2023-09-27

  Monika A Mirsch VIP
Underbar läsning
förärar du oss läsare!
Tack!
2023-09-06

  Cikoria Blå VIP
Fint! Rolig att läsa och fundera lite kring.
2023-09-05

  Stefan Tho VIP
"jag böljar mig
du sköljer dig"

Så snyggt!
2023-08-31

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra, mjuka och innerliga rader,
och mycket fin bild!
Grattis till att den blev utvald text!

2023-08-29

    meister.rosenroth
Härligt vackra bilder som du målar upp med det omkastande ordvalet
2023-08-27

    Tidsljus_Timelight
Vacker dikt och vacker målning.
2023-08-24

    Tidsljus_Timelight
Hav, sjö ljus!

Ditt nick "Solstråle" har lite likhet med "Tidsljus" det verkar ha fått en medlem å tro vi är samma person.
2023-08-24

  DavidM VIP
Starka strofer som skänker stämningar, rytm och gestaltningar av energi.
2023-08-23

  Respons VIP
Spännande kontraster och vacker bild!
2023-08-20

  Helena Leijd
underbar
2023-08-20

  Öknens Ros VIP
Vatten är energi och magi. Du beskriver det på ett väldigt vackert sätt. Fin bild!
2023-08-20

  Blomma-Stjärna VIP
Du är så skapande och i både bild och ord! Vackert detta - gungande, böljande!
2023-08-20

    Lena Söderkvist VIP
Fint naturskådespel, väl illustrerat i ord och bild.
2023-08-19

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet, texten böljar som vågskvalp. Mycket fin bild till.
2023-08-19

  Elinor Sörensson VIP
Helt underbar! Tycker verkligen
om denna.
Och en mycket fin bild.
2023-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP