Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vänskap må vara hur djup, äkta och verklig som den någonsin kan vara och bli ... Men missbrukas den tillräckligt länge och mycket är den likväl till slut över och förbi ...


Det är ju självklart för mig ...

... att inte bara
finnas där
för att stötta dig
när du behöver mig ...

... utan att jag så även
röjer upp och städar efter dig
igen och igen och igen
eftersom du var den
jag trodde var min vän ...

Men sen 
som nu
när du gör så igen
finner jag all anledning
att fråga mig själv
om du
verkligen är en vän till mig ...


Ty om du vore min vän
skulle du knappast göra så här
mot mig igen och igen och igen ...

... för så gör inte en riktigt äkta vän ...

Därför låter jag dig fram gent
även om det synes lite väl sent
själv få städa upp efter dig
och i din tillvaro hålla rent ...

Ty den vänskap jag gav dig
en gång för så länge sen
tar jag nu tillbaka igen
eftersom du så uppenbarligen
inte längre önskar vara min vän ...

Nej, det finns ingen väg tillbaka för dig
som skulle kunna få mig att ändra mitt beslut
ty för fortsatt vänskap
är det redan länge sedan för sent
eftersom min tillit och mitt förtroende för dig
tagit slut och jag ur vår vänskap
funnit en säker väg ut ...

 

 

 

__________________________
Tidigare publicerad här i juli 2013




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-08-26 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP