Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta änkan

Trollbunden av skönhet
Ditt djupa sinne förtrollar mig
En skapelse närmast änglalik
Men så mycket blod på dina fingrar

Du sköna och smarta
Som likt svarta änkan sveper förbi
Du manipulerar på dess svaghet
Du sätter i system att utnyttja

Du fagra mö som via skönhet förtrollar
Ett djupt mörker tornar upp sig bakom dig
Du vackra ängel har förtrollat mig
Gör vad du vill med mig, jag är förblindad av ditt gift

Utnyttja mig, skada mig, jag känner ändå ingenting
Helt uppslukad av din skönhet
Dina ljuva smek och viskande ord i mitt öra
Jag inser aldrig hur väl du bedövar mig






Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-08 12:47



Bookmark and Share


  Lyrik
Påminner mig lite om en dikt skriven av en vän till mig jag läste en gång.
2023-09-12

    ej medlem längre
Bra skrivet.

Svarta änkan använde jag som en liknelse i ett journalistisk rapport, skrivet på universitetet, våren 2009: om miljardkarteller marknad, infrastruktur och ekonomi.
Tänkte på den rapporten när jag läste din dikt.


2023-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP