Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ATT RISTA KÄRLEK RÄTT.


STEG BAKOM STEG


Tiden stirrar mig
med blick så skärrad att hjärtat flyr

Kylan tilltar

Steg bakom steg hördes

Rinner samman med bäckvattnet
där dimmorna talar till cypresserna

Reser mig dränkt
Slaktar mig skänkt
Odlar mig tänkt

Tar ordtårarna in
Tar fragmenten hem

Mina verkliga riters fagra bitar
hälldes kyskade i libationerna
och ligger fyllda, givna, öppnade,
till en Allförsoning och befriande

Steg bakom steg hördes först
där slagen böjer, sedan bryter,
ty Tidens spår tungt lastades
och all förlåtelse kräver tributer




Fri vers (Modernistisk dikt) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2023-09-10 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP