Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ta inte allt för seriöst, kram


Bedrövligt

Mitt hjärta är becksvart
Jag skrattar åt det bedrövliga
Ser hur fel jag kunde tro
Borde insett från början

Du ser inte och känner inte vad jag känner
Du förstår inte hur länge jag fuktat efter din vänskap
Har alltid varit ett bihang i din närvaro
Stått i skuggan och längtat efter din vackra blick

Få gånger hamnade jag i rampljuset
Jag gjorde allt för dig för jag ville ha bekräftelse
Såg hur du skrev om andra
Hur du kunde häva ur dig offentligt andras betydelse
Men aldrig något om mig

Jag stod där i vått och torrt
Svarade när du ville mig något
Du visste vart du hade mig
Men jag fick aldrig någon jävla uppmärksamhet
Aldrig den tacksamhet jag förtjänade

Men det är okej, det är jag som är idioten
Skulle aldrig litat blint på mina känslor
Jag inser det nu när jag gett dig sista chansen
Jag är som en skugga i horisonten

Ville bli befordrad
Ville vara någon du kunde skryta om inför dina vänner
Men jag var idioten ifrån skogen
En hillbilly som kunde lekas med

Jag förstår det nu
Jag var idioten
Varför skulle någon vilja skryta
Över ett monster ifrån skogen

Jag duger ju bara när ingen ser
Jag är ju inget pojkväns material
Nej jag är äcklig och ful
Det intalade jag mig själv i åratal

Önskar jag vore av betydelse för dig
Önskar du skrev om mig
Hur mycket jag betyder och du saknar mig
Men låt mig gissa

Skulle jag gå och dö dansar du gärna på graven
Göttar dig i rampljuset
Skriver en ledsam berättelse om hur mycket jag betydde
Men fuck you jag vill inte se dig

Vill inte längre vara en skugga av ditt förflutna
Vill inte längre ses som monstret från skogen
Tänker stänga denna dörren och gå vidare
Tänker bli en hjälte i min egna saga
Tänker skriva mina egna berättelser om det jag befarar
Jag skapar historien utefter mina egna regler




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-10 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP