Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SED SE TIDEN.


ATT STYCKA ETT VÄSEN

Ynkligt blödiga och ömtåliga ska ändå få veta;
i våra skogar, och vad lika illa är; i våra byar
släpar sig ogiltigt liv fortfarande häromkring

Undvik deras ögon därifrån kraften kan sändas
och lyssna där till intet ord. Känn till deras stelhet,
det skriande skrattet och deras urgröpta ryggar

Gå heller aldrig nära älvornas lysande dansringar;
platserna dit de har anvisats att dra ner folk i döden

Till strid mot Gudarnas och människornas världar
har det lägsta tänkbara sparats hos fienden till vapen:
Ovetande om sin plats som brukade redskap
vet dessa intet om sina ursprung eller verkliga syften


Tar med lien till slåttermarken tills den är slagen slö
och bryner sedan om, och hugger sedan om: Ni ska dö.

Halshugger, styckar upp, bränner och förbannar.

I tid efter tid.




Fri vers av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 68 gånger
Publicerad 2023-09-18 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP