Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månsken

Kyliga vindar viner
på hjärtats djup

färgskiftningarna svepte förbi
hennes harpas strängar spelar falskt
tårarna rinner i månljuset

Ett gammalt leende som inte
bildats längre frusen i tid o rum

Där stod dörren öppen
melodin spelar
när framträdandet gjordes tydligt
ror igenom stormiga vindars hav

melodin hon bildade i någon annans
havsblå himmel där silver stjärnor lyser
de nätter då månen sjöng

var de bara en dröm av månstens färg…
i vindarna som svepte?
när sista gången var en vinternatt
när månen slocknande sjunger ensam
när hennes harpa inte längre spelade i nyans






Fri vers av Drömmar i universum
Läst 179 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-09-26 20:03



Bookmark and Share


    Kämpendahl VIP
Vackert mycket vackert. Orden är samtidigt eteriska och konkreta, starka som betong.
Månguden är bra på att leda folk vilse miljarder har dansat efter dess harpa.
2023-09-28

  Marita Ohlquist VIP
Berörande och vemodigt om livets musik.
2023-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum