Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till pappa Stig


Pappa gav mig litteraturen
Hans böcker andas honom
Då jag tar hans kära klenoder i mina händer
är jag nära min far.

Han skrev inget själv, trots att han säkert skulle kunnat.
Det han gav mig var livslång kärlek till orden och dess betydelse.

Orden man väger på guldvåg.

Inte orden som skär,
utan som helar.

Orden som berättar för mig vad som viktigast är.

Han sa det sällan, men han gav mig budskapet.

Sån var min far
Inte en besserwisser

Han slog sig inte för bröstet
Men han stod upp för det riktiga
viktiga

Så hanterade han livet.












Fri vers (Prosapoesi) av Anders Nordlander VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-09-27 01:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP