Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lidingöloppet

Lidingöloppet en tre milor lång
Med gott om jobbigt språng
Ett lopp som är icke en lek
För den stackarn som är vek
Mycket fysiskt slit och kamp ingår
Smärtar dina stackars lår
Skog, villor, jordbruk och fält banan ut
I vilket du vill nå hela vägen fram till dennes slut
Massor av kullar och klippor höga som torn
Som slår ut den fysiologiska acceleratorn
För den dåraktige eller den modige en värdig utmaning
Än värre för den om loppets svårighet ej har en aning
Folk tror att allt handlar om toppfysik
Tränad och förberett av intensiv gymnastik
Men att klara av en tre millopp kräver mer än kroppsligt slit
Vilket man främst inser efter man har sprungit
Det behövs framförallt en vilja av stål
För att klara sig fram till loppets mål
För när kroppen har gett upp behöver sinnet ge sitt fulla bruk
Och inte inför Abborrbacken och Karins backe te sig ödmjuk
Ty detta lopp är för friidrottens krigare
Och de som i själen är äventyrligare
Och väl när sista kilometern är kvar
Då blir det på fullt allvar
Att segra och bevisa sin sanna jag
Att man inför en tre millopp är ej svag
Och när målet väl har nåtts
Smärtan och kramporna till trots
Då är publikens jubel värt allt
Men nyfunnen stolthet vördar man framförallt
Och trots att smärtan är kvar från loppet igår
Så ska man definitivt köra den igen nästa år




Bunden vers (Rim) av Filip Zetterlund VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2023-09-27 10:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP