Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstdräkt

Hon väser vågor på sjön
skriker ilskan
slår med händerna
så fönstren skramlar
hon gråter
en skrud hon hoppas ska
hålla ihop av koppar
av guldgult
som dalar bort
i blåsvarta nätters tystnad
Kastar bort daggpärlor från sitt hår
på grenar
där ornamenten vinglar
i ylande vindar
skriker storm vindar mot våldet
som läggs över hennes skogsmarker
försöker rädda
när hennes kära dräkt multnar
när hennes läppar förseglas i frost
när allt blir till vinterdvala






Fri vers av Drömmar i universum
Läst 149 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-09-28 20:10



Bookmark and Share


  osynligt- synlig.
Jag älskar hösten hatar våren.
2024-01-25

  La Magnólia VIP
Dramatiskt målar du en vacker levande tavla av höstens övergång till vintern. Tycker om.
2023-10-02

  christian hüls VIP
när jag börjat läsa
kommer jag på mig
mitt i dikten börjar jag läsa om
och om igen
bilderna
min hjärna vill bada i dina fina bilder
likt ett barns iver på rutschkanan
ett än högre gungande
på den stora gungan
ett om och ommande
efter ännu en vacker höstnyans
du hann få med
i dina fina rader
2023-09-30

  Öknens Ros VIP
Målande om årstidsförändringar, dramatiskt berättat.
2023-09-29

  Elinor Sörensson VIP
Vilken kraft dina i ord här.
Tycker mycket om.

2023-09-29

  SatansSon VIP
snart vinter. fy fan.
2023-09-29

  miramin
Djup och magisk
2023-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum