Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( Söndag 1 Okt.2023. )


Mässa som mässa. ..?


Gick på en mässa
men
inte på bok-mässan.

Utan satt under valvet i
1100-tals kyrka och lyss
-nade.

Till en Präst (som lite grann
påminde om Arne Weise)

Där han stod och ödmjukt
"mässade" om änglar och
dess betydelse. .. genom
århundraden.

Sedan sattes Orgeln dånande
och gnisslade igång med
lite olikformad sång från
den lilla församlade skaran.

Med avslut från psalm 1 då
Solen visade sig så strålande
Från kyrkfönstren

Det gavs 2 Selma sedlar i
kollekt och det kändes skönt
att vandra ut till verkligheten

Där grannens äpplen i den
idylliska villa-trädgården
for i backen,bredvid grus
-parkering o stora lönnar.

med rödgröngul sprakande
löv mot bomullstussiga moln
och blådjup blåsig himmel

Men i den stunden,ingen
som helst avsaknad av en
storslagen Bokmässa.



Trots att olika sorters mässor
förstås behövs här i jordelivet

Bara det inte blir alltför
mycket
av det goda "mässandet"

Som man orkar ta emot?









Övriga genrer (Kåseri) av Sefarge VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-03 00:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP