Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Denna skrivelse den 4 Okt. En hyllning till Franciskus djuren,naturen och ekologins helgon,samt kanelbullens dag.)


Trotjänare



Lägg din hand på ett djur.
På dess mule och känn
efter hur den levererar
Varje dag,så effektivt
mycket som möjligt.

Och när den blir sjuk
kommer veterinär med
sina olika undergörande
medikament.

Och ifall det är bortom
all räddning. Står Lant
-brukaren där tröstfullt
med en hink spannmål
som den utfodrar djuret
xxx-xxx med. Och när så
den böjt sig ner för att än
i smärta äta lite,kommer
slakt-pistolen fram

Och med ett skott i pannan
är dess öde beseglat-för ett
stackars djur skall ju ej beh
-öva lida i onödan- Och tänk
så många falukorvar det ändå
blir över?

Av dess klimatkrävande kropp.

Det är till sist något att vara
tacksam för. Då ju dess lev
-nad ej varit helt förgäves. ..







Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-10-04 07:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Aj, det här var en text som berörde, hur själva texten skrev själen ur det vackra livet. Så som vi gör, hela vägen ned till att skälla på klimatkrävande kroppar. Hu.
2023-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP