Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Piano #6 : Osäkra Zoner

 

 

Om han spelar på

hennes mörkaste zoner

- kommer sången då

genom ljusaste skratt?!?

 

Om han lugnt blir vän

med sitt argaste motstånd

- finner rytmen in

från kallt regn till varmt hus?!?

 

Om hon tänder upp

sina svartaste skuggor ;

stearin och smink

- känner han igen vem?!?

 

Om hon lätt drar kort

för de tyngsta tolv känslor

- hamnar sex på golv

innan svävar mot tak?!?

 

Om de vaknar tätt

mellan vita tangenter

- hände höstlövs glöd

eller brinner advent?!?

 

Om de klinkar tyst

på den starkaste tonen

mot sin framtid nyss

- vänder livet blott blad?!?

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-04 19:16



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Blir det någonsin ljuv musik, det kan man undra. Blir det dur eller moll. Spetsfundigt.
2023-10-05

  TrollTörnTrappan VIP
Finfint funderat...! De "tolv tyngsta" återstår även för mig att bestämma. Och när man blir färdig så har de väl bytt plats...?

Efter din iakttagelse om "osäkerhet" i deras potentiellt mycket konkreta interaktion, så la jag till det i titeln = mer än bara ......Zoner.
2023-10-05

    ej medlem längre
Jag uppfattar en sorts dramatisk osäkerhet mellan två själar, fast textens ton känns ändå harmonisk på något märkligt sätt. Underbart fint.

Funderar vidare på vilka mina egna tolv tyngsta känslor är..
2023-10-04
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP