Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vandring med döden

Idag vandrar jag hand i hand
Med den såkallade fruktade döden
Han som bär sin svarta dräkt med stolthet
Och är min bästa på hela planeten
Sorligt nog även min enda vän

Tillsammans går vi gator fram i betongen
Blickar oss febrilt omkring i misären
Och letar tillsammans efter nya äventyr
Jag och min bästa vän döden

Döden lyssnar på mig, likt ingen annan
Döden öppnar sina famnar åt mig och visar kärlek
Döden låter mig utforska världens alla hörn
Han tar med mig in genom portaler
Som jag så vackert kliver in i med döden vid min sida

Idiotins ironi frodas ibland orden
Sakta växer den sig starkare
Inom vårat vackra vänskapsband
När jag gatorna fram vandrar med döden

Blotta tanken på svek ifrån dig
Kommer vara tillräckligt för att krossa
Allt som kommer i min framfarts väg

Du kommer inte kunna hindra mig
Så bara njut av stunden
Innan det snabbt är förbi




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 46 gånger
Publicerad 2023-10-06 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP