Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaxljus

Gråter ut tycks
se människors lurande
leenden i nattens hjärta

Ton falska ord ges
ett blodrött hjärtesår
en önskan om kärlek

Rösten i terror klang
vänd mot himlen
ensam i natten
rinner tårarna för
nån kanske hör henne
i hjärtängslan darrar
kupar sina händer
mot ansiktet

Född i ljusglans
ur världens rymd
sökande efter ömhet
blev sexualiserad igen
dörren är bara på glänt
tycks vara långt bort
där bena inte bär

I tårskrik ber efter en
ängel med vaxljus att stråla
när en änglahand stryker
hennes rosigt tårande kinder











Fri vers av Drömmar i universum
Läst 131 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-10-12 23:58



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Starkt berörande! Känns som ett rop på hjälp. Ett hjärta som fått för många sår & längtar efter äkta, ärlig kärlek som kan bygga upp & läka, skydda.
2023-10-18

  christian hüls VIP
trots gråt genomskådad falskhet
välmenade dock egocentriska löften
grusar förhoppningar
om en äkta trygg famn
genomgående gråt verkar behövas än
och börjar i de sista raderna
försiktigt ge läkning inifrån
allt verkar dock för färskt
för ett tydligare språkbruk
som än går aningen vilse
i bildernas kurragömmalek
ett förnämligt sätt att skydda sår
från att rivas upp innan de läkt ihop
till ärr som ger bättre skydd
nyfiken spänd väntan på
ännu en dikt åt rätt håll
2023-10-16

  Anya VIP
Starkt om en tjej, kvinna som längtar efter kärlek men verkar som att hon ses som ett sexobjekt. Kanske ett one night stand? Tur att änglahanden finns.
2023-10-16

  Cikoria Blå VIP
Ljuset finns i slutet, vilket känns hoppfullt, trots ett stort mörker.
2023-10-16

    ej medlem längre
din smärta flyter genom texten som en mörk skugga utan vingar
2023-10-14

  Fredrik Trulsson VIP
Riktigt stark dikt,, som vågar vara svag... Så mycket känsla!
2023-10-14

  Fjellhuldra VIP
En stark dikt med mycket
Smärta och tårar.
En förtvivlan som gör ont.
I slutet av dikten syns en strimma ljus.
2023-10-13

  Kungskobran VIP
Stark dikt men ett svagt hopp av ljus syns i de sista raderna
2023-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum