Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuset från en Vän

Under stjärnors ljus och i månens glansiga sken
En liten dikt jag skriver till dig min nyvunna vän
Du som önskade att få se orden flöda fritt
Så nu står jag här, med pennan höjd i vädret

Din vackra själ, som solstrålens glitter
Fyller världen med kärlek och ser dess glans
Som vinden sveper över ängens dalar
Bringar du ljus och hopp i min kalla vardag

Din styrka är som bergens fasta grå grund
Och ditt leende lyser starkt en sekund
Du värmer mitt hjärta, som elden värmer huset
Och skapar frid när mörka nätternas fasa annalkas

Din klokhet sträcker sig längre än vidderna
Dina ord är som visdomens heliga skrifter
Du ger mig tröst och lugn i livet när jag tvivlar
Och visar mig vägen när jag vilse driver

Så här är min dikt, en hyllning till dig
En vän så älskad och önskad
Må orden få följa dig på livets väg
Och kunna ge dig frid, kärlek och trygghet




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 46 gånger
Publicerad 2023-10-16 15:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP