Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

4.30 i morse

 

 


Höll morgonen i mina nyvakna händer

det var tyst och mörkt
dagen hade inte vaknat

såg en fantastisk stjärnhimmel
den glittrade
som om den vore beströdd av diamanter

satte på kaffet och tände ett ljus
kände lugn och harmoni

läste nyheterna i tidningen

det mesta handlade om krigen som pågår
om oskyldiga människors lidande och död

deras himmel var ingen vacker syn
den lyste av attacker och bränder

min medkänsla förändrade vad jag kände

satt en stund och funderade på livet

drack upp mitt kaffe
men lät ljuset brinna

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2023-10-20 09:46



Bookmark and Share


  Magica VIP
så poetiskt "dagen hade inte vaknat". Berörande text. Kram!
2023-11-07

  Evelyn Falk Möller VIP
En sådan vacker dikt. Och avslutningen med att låta hoppets ljus lysa..... det är hjärtknipande.
Tack Marita
2023-10-29

  Ezmeralda VIP
Så bra skrivet. Vi behöver fred nu i världen.
Personligen orkar jag endast se en nyhetssändning på tv nu. Jag vet ändå vad som pågår, tyvärr.
2023-10-27

  Respons VIP
En bra beskrivning av en magisk natt med oro för krig och galenskaper men också åsynen av den vackra stjärnhimlen.
2023-10-23

  Sparvögat VIP
Så fint du tecknar stjärnhimmelen ~
i medkänsla för människors lidande…
2023-10-22

  DominiQueen
starkt fint slut, trots allt
Älskar början:
""Höll morgonen i mina nyvakna händer"
2023-10-22

  Öknens Ros VIP
Man är tacksam över att leva i ett land som inte krigar med bomber och granater. Att kunna känna en stunds förnöjsamhet en stilla stund på morgonen.
2023-10-22

  Eva Helene VIP
Vilken vacker och tänkvärd dikt. Den bokmärker jag.
2023-10-21

  Kungskobran VIP
Underbart fin betraktelse i morgontimman
2023-10-20

  Olof Lagerhorn VIP
Ett mycket fint utvecklat tema;
vår existens speglad och satt i
relief i det stora skeendet och
i det lilla.
2023-10-20

  Maria Sundelin VIP
Allt detta hat som färger världen. Vi måste kämpa för godheten
Kramar
2023-10-20

  Blomma-Stjärna VIP
vaket och likaväl vackert - en tidig morgon med del av en diamanströdd himmel och därpå ta del i krigsnyheterna - det är stort men inte lätt - att tända hoppets ljus känns rätt!
2023-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP