Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou, bilden är från Aldea De San Nicolas, Gran Canarias västkust mot Atlanten, en reviderad text.


Invid dårarnas estrad

 

Nu när memoarerna äntligen är skrivna
då är det dags att ge sig av
alla mina tidigare så förvirrade beslut
ger mig inte längre några krav
 
så från mitt fönster ut mot gården
kan man snart se mina spår
som små avtryck där på marken
bort från allt som var igår
 
jag går mot ett möte i en värld
där jag nu själv blir sekundär
det blir till en sorts tragisk anekdot
i en tämligen sarkastisk atmosfär
 
för nu när alla ord har tagit slut
på en snårig väg som varit lång
där jag försöker glömma brutna löften
i en sorglig och tragisk sång

ja jag ska nu i stället leta efter livet
och försöka att göra en rockad
där i någon sorts märklig symbios
invid de andra dårarnas estrad

där skall jag nu bränna alla mina brev
först till aska sen till sot
att försöka att hitta meningen med livet
jag som varit en så vilseledd despot
 
så från en svunnen dåtid helt patetisk
för flyr det gör nu min själ
som en sorts slutsats av historien
till vilken jag nu säger farväl
 
för att vända det gamla livet ryggen
det var en gång en utopi
men när sen skälen blir allt för många
då är det dags att göra sin sorti
 
ja jag ska gömma alla mina rädslor
de om vad som nu kan hända
för när jag nu tar det allra första steget
då kan jag faktiskt aldrig återvända
 
Copyright © AndLou



Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-23 13:09



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så starkt skrivet.
Vill gärna tro att stänger vi en dörr,
så öppnas en annan.
2023-10-27

  Kajan VIP
Oj, vilken elegant sorti, och nystart anar jag. För när man vänder blad, då kommer ett nytt ark fram.
2023-10-25

  Kungskobran VIP
En av dina allra bästa
2023-10-24
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP