Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Surrealism på skrovlig yta

rak pluring när
kosingbeväring
sackar hulling
ganom runt i
härdat fyrting

lanken sa plåtis
iskander i kapernaum
profurandum nomis
pardens, ack sultane
roburit plene

skeppledes istapp
skägget frös i farstun
botulismen mortlade
kopparorm, lede
tjackdojan tog näver

hovan furirkurir
skorsten sprang läck
fakiraran golade
gnalt hosianna
om kap furum

plana kvarting
ur ulktruten
när schabert
glor apknas
på lejden

sinkadus i
hjälmbrynt smör
skallknekten gol
om ärla donting
i skalfager sutur

tallrota urbark
syrak på lina
varvet på vevpalt
runa safir om
hulda blaring

kvantum går
trollöga till
stormfors,
verklid i
tjogbast

rudis om
fyrfota ur
blankt nej
greven mal
stofil bakelit

blanka steget
sa huskorset
vändskäringen
blada ur i rappet
trallet i glappet

lod och skrud
skrot i durum
lonka ledvis
sedlös sejdel
urholka bränt

kalabalik om
vasa skidfläsk
snörännet
blev ämne i
stabil kolik

gojpacket
lapa skrapet
ur starrbliga
snedseglares
tandrötesurr

spana
planing
på praling
en luring
i valstakt

repa lacket
med hacket
fegsnöret gick
sinkabirum
minusbira




Fri vers av rostspik VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-30 00:57



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Psykoanalytisk ordlekssvada på gruppspråk, slang och förortssvenska (såsom månsing, romani, knoparmoj och krimsnack) av vardagliga aktuella olyckor.
Drag av fornnordiska i versen med allitterationer och assonanser.

2023-10-30

    Ohemulen VIP
Haha :-) Bravo!
2023-10-30
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP