Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fascisterna

"vi lyder bara order"

sa tjänstemännen
på försäkringskassan
som utförsäkrar sjuka,
handikappade, utbrända,
olycksdrabbade

tvingas leva på socialstöd
med kontroller och vända
på varje femma för att man
har fysisk eller psykisk ohälsa,
det senare möter fördomar

alla förstår vad
brutet ben betyder
det som är synligt
för blotta ögat

vad gäller
depression
utbrändhet
högkänslighet
ADHD, autism
folk fattar inte

tror att man
kan rycka upp sig
tänka positiva tankar
och så vips är allt bra

högerpolitik förstås
sänka skatterna

högre tak för
RUT och ROT
samtidigt som
A-kassan sänks

avdrag
när det gäller
medel- och överklassens
ekonomi heter det avdrag

underklassens ekonomi
kallas bidragsberoende,
uttalat med förakt eller
tycka synd om i rösten,
vilket som nu är värst

streberfolket
säger att allt är
möjligt, att alla
kan lyckas, vilket
de bevisar med
anekdot om han
eller hon

sen har vi
socionooomerna,
alltså tanterna
som sitter i svala
kontor och talar
långsamt

hur många
miljardärer
tål Sverige
samtidigt
som alla
hemlösa
lever nöd

fascisterna
historierevisionister
konspirationsnissar
kryptonazister
Trumpfans

SD vill avveckla demokratin i Sverige,
det är därför de hetsar mot Public service.
Den blåbruna regeringsmakten skall icke granskas.
Journalistiken ska vara underställd regeringen
som i Ungern, vilket de också sagt.

SD är ryssvänliga.
Kom ihåg det nästa gång de
kallar sig sverigevänner.

deras avlönade
troll-fotsoldater
i sociala medier
särskrivande
dataspelande
politiska idioter
med en mission:
ljuga, sprida hat




Fri vers av rostspik VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-04-10 07:15



Bookmark and Share


    Elsa Wik VIP
Håller med. 100 procent!
2024-04-27

    Kämpendahl VIP
All stalinism ska bekämpas.
2024-04-23

  Larz Gustafsson VIP
All liberalism måste bekämpas.
2024-04-10

  Koloristen
Det handlar om nyliberal och snedfördelande politik som nu i årtionden ohotat har fått råda över ekonomin. Resultatet av detta i form av ökade klassklyftor och ökad nyfattigdom blir allt mer tydligt.
2024-04-10

  Öknens Ros VIP
SD slår blå dunster i svenska folket, spelar på folks missnöje med den rådande regeringen. SD är en ulv i fårakläder.
2024-04-10

  Bodingen VIP
Solidaritet - vad är det larv tycks många tycka. Men vänta och se när (eller om) de blir arbetslösa, utförsäkrade eller långtidssjuka, kom då inte och gnäll... Folkhemmet som skulle byggas blev istället en ruin.
2024-04-10

  Larz Gustafsson VIP
Det enda som är bra med SD är att de är för ett självständigt Västsahara samt Israel.
2024-04-10
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP