Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou, reviderad text.


Ett kärleksfullt farväl

 

helt stilla vi sitter under trädet
hör några fåglars sista kvitter
känn alla nya dofter utav höst
nu en sorts friskhet de besitter
 
vi ett avsked tar av sommaren
nu växer trädens alla skuggor
tar adjö av solens varma strålar
och av svärmade små myggor
 
till sist vi vandrar över ängen
där nu bonden skördat klart
ännu en sensommar har svunnit
oss lämnat lika hastigt som brutalt
 
vi ser hur vinden smeker fälten
och en höst den kan bli lång
men nu solen ändå värmer oss
kanske för en allra sista gång
 
se stolta tranor står vid vattnet
de vill också stillsamt ta adjö
i ett allra sista somrigt andetag
här invid sommarlandets sjö
 
här alla blommor ljuvligt doftade
och vågor slog emot vår strand
så ett enkelt kärleksfullt farväl
vi nu ristat här i strandens sand
 
ja för vi måste alla släppa taget
för den mörka tid som kommer nu
här där vi alla dansade i gräset
men här står nu bara jag och du
 
vi dansar sista valsen på vår strand
till vår sommars avskedssång
nu när solen åter sakta sänker sig
här invid alla höstarnas perrong
 
Copyright © AndLou



Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-31 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP