Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lånar en bild från pixabay


Huvudet vill inte det jag vill

Hemska värk som inte vill gå över ,
ge mig något som jag behöver.

Dessa piller gör en vimsig och yr ,
gör att jag till landet "må bra" flyr.

Vila och åter vila rekommenderar den där herren
på mottagningen.
Försöker lyssna på hans ord med välmening.

Tills lusten att fixa och dona kommer över mig,
nu ska alla få köpa sig en grej eller en , , nej nej.

Ställ inte till det igen utan ta en paus från bak och stök,
laga nåt gott istället med en massa vitlök.

Det ska visst vara bra för både baciller och annat,
för nu har kroppen stannat.

Tar mig en kopp te med honung och ingefära,
nu kommer kroppen att få både lära och att inte svära.

Tjo faderittan , ,
Kom igen och ta en sväng,
då känner du dig inte "bäng" ,

Sedan slår jag mig ner på min egen "plats",
där kan jag fylla mitt huvud med tokiga "prats" .






Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-11-02 08:03



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Ja att bara vara är svårt när man är van att få mycket gjort. Väl beskrivet.
2023-11-03

  Evelyn Falk Möller VIP
Härligt schvung i dikten som får mig att le, trots att jag förstår att du inte mår så bra. Ljus och värme och krya på dig.

2023-11-02

  lodjuret/seglare VIP
Jaså, skall jag läsa texten uppifrån och ned? Jag tvekade och velade om var att börja. Rimmad påminnelse om decembers stundande strul, men snart kommer lyckan till envar överlevandes jul.
2023-11-02
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP