Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Sorg och kärlek håller hand

 

Sorgen känns även i ett land
utan krig

Jag saknar dig
min syster

Jag sörjer alla dessa oskyldiga
som blev slaktade den 7 oktober
och alla dem som dött
i kriget som kom efter

Jag omfamnar i bön
alla sörjande
alla de som lider nöd
runt om i världen

Låt oss
hålla ljuset levande

Om ljusen släcks 
vinner ondskan

Låt oss orka sörja
visa kärlek
mitt i det mörker
som omger oss
i världen

Kära syster
vi har funnits
tillsammans 
du och jag
i mina minnen finns du kvar

 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-11-02 21:51



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Väldigt vackert skrivet om sorg. Både den näraliggande och personliga och så sorgen över alla de oskyldiga som dör i krigen.
2023-11-03

  stormengudrun VIP
Blir berörd. Du saknar din syster. Du väver in kärlek och ljus i mörker och sorg. Saknad är sorgens ljusning. Tack!
2023-11-03

  Emanuel Sigridsson VIP
En hälsning från det universum som så ofta skrivs i ekvationer utan blod, men här står Du i detta mörka kalla universum med kärlek i famn. Hur blev kärleken ens möjlig?
2023-11-03

  Sparvögat VIP
Ditt foto skapar magi…
2023-11-03

  Sparvögat VIP
Du berör så fint sorgens landskap ~
som vilar i kärlekens…
Tack för att du delar dina minnen ~
och tankens bön…

2023-11-03

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2023-11-03

  HannaLindahl VIP
Ja, verkligen. Det är en konst att låta sorg och kärlek hålla hand. Så fint uttryckt!
2023-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP