Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt eget foto: Copyrighter: Soligajag_1


En rolig och givande dag

När denna dag började så skrällde mobilen till utav helvete och jag slog till den så den åkte i golvet med en smäll.
Fasiken också tänkte jag , nu gick mobilen sönder.

Denna dag skulle bli en vilodag hade jag sagt till mitt huvud.
Men någon ville tydligen något annat.

Snälla fina kompis stod det i messet , kan du inte baka några lussebullar åt mig.
Okej , tänkte jag. Då kommer jag igång med denna dag och något att göra.

Till slut blev bullarna klara och jag promenerade till Biblioteket för leverans.
När jag kom dit tjoades det nåt så fruktansvärt därinne så jag trodde det va
fest på gång.

Dem spelade kort allihopa och en av spelarna hade fått straight flush så han hurrade som en tok åt dem alla. Jag vann !! Tjoho!!
Nu får ni bjuda mig på mat sa han, som ni lovade .
Okej hördes det i korus från resterande i gänget.
Får jag följa med sa jag?
Absolut fick jag till svar.

Jag ska bara vänta på min väninna som beställt dessa bullar så kommer jag.

Nu satt vi alla vid ett avlångt bord som en av kompisarna beställt i förväg.
Kyparen kom fram till oss med sitt block , skrev upp våra beställningar .
Vilken underbar mat som försvann i ett nafs med det goda vinet.

Helt plötsligt reste sig en av herrarna och tog till orda.
Sedan tittade han på mig och bad mig ställa mig upp.
Men vadå , , började jag.
Vi vill hylla dig idag för att du är en fantastisk och givmild person som ger av dig själv till dem som behöver din hjälp.
För att inte tala om dina bullar och mat som du lagar .
Hurra Hurra för våran vän Hillevi !! Hon leve !!

Jag blev alldeles stum och visste inte vad jag skulle säga.
Jag som aldrig blir mållös hade tunghäfta nu .
Tack snälla ni för eran generositet!!

Sedan drog jag en rolig vits så alla skrattade som tokar.
Nu vinkade vi till oss kyparen igen för vi ville ha en avec till kaffet att
skåla med!!!

Vilken fantastisk avslutning på denna dag !!

Den kommer att för evigt att finnas i mitt hjärta!!












Prosa (Kortnovell) av soligajag_1 VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-03 11:38



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Vilken underbar dag.
Tack för du delar med dig av ditt solsken, din värme och glädje till mig, till oss här. poeter.se är en mycket bättre plats sedan vi blev vänner, Hillevi :))
2023-11-03

    Ohemulen VIP
Härligt att folk ser dig, uttryckligen uppskattar dig och att du förevigar det här :-)
2023-11-03
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP