Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett helvetes vidunder

det smattrar.
blixtrar.
himlen lyser upp.
ett helvetes vidunder.

det ser ut som ett åskoväder.
men det är inte ett åskoväder.
det är precisionsstyrda robotar från ett f-16.

de vet vad de skjuter på.
ett universitet.
ett flyktingläger.
ett sjukhus.

familjer som skakar i skräck.
familjer under rasmassorna.
föräldrar som letar efter barn.
barn som letar efter föräldrar.

detonationshastigheten för sprängmedel är långt högre än ljudet.
det betyder att den som hör en explosion har överlevt.
det finns barn i gaza som inte hör när det smäller.
fyra tusen döda barn på en månad.

eld från alla håll.
eld i norr, eld i syd.
elektriciteten är avstängd.
på natten finns bara ljuset från explosioner.

alla båtar mer än 12 sjömil från kusten blir beskjutna.
det finns ingenstans att fly.
det finns ingen säker plats i gaza.

artilleri från marken.
flygplan från luften.
skepp från havet.

eld dygnet runt.
urskillningslös eld.
riktad mot ett helt folk.
det finns ett ord för det.




Fri vers av erikspoesi
Läst 113 gånger
Publicerad 2023-11-06 18:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erikspoesi