Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt är en hyllning till Karin Boye, därför är några rader omskrivningar av hennes texter.


Gnistan

så framåt, så sakta,
men framåt, ändå

vad är det som sker,
är det du som står på?

så våga nu titta,
varsågod att se

tänk att det finns,
fler smaker än te

tänk att det finns,
att det finns, trots allt

en alldeles skimrande,
livets gestalt

vad var det hon sa,
hon som fällde en tår?

med dag, med ljus,
med sol, med vår

så ett och tu,
och tre och fyr

fem och sex,
en ny dag gryr

en gnista som tänds
och stiger med vind

färdas av blåst
över hus och grind

se hårda och tomma
se landskap så vida

och liven där nere,
har vant sig att lida

att drivas av vind
att drivas av våg

att starta en brand,
att leva med håg

de skrattar och skålar
till vårt förtret

jag tror nog de glömt,
vad vi nog än vet

när gnistan så liten,
i vidder så kalla

där skogen står torr
ska gnistan så falla




Bunden vers (Rim) av erikspoesi
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-12 19:24



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Mycket vackert skriftat och en fin hyllning till Karin Boye.
2023-12-14

  träsnidaren
Fin, härlig poesi.


2023-12-12
  > Nästa text
< Föregående

erikspoesi