Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En grotesk olycka

Ett larm går mitt i lunchen, paniken sprider sig
Vad har skett, är det akut, dags för utryckning
Slänger i mig maten, sveper glaset och rusar
Pulsen ökar, mina andetag blir okontrollerade
Det tjuter i rummet, larmet är öronbedövande

Slänger mig in i bilen medan jag inväntar information
En adress, en förklaring, liv eller död, jag vet ej
Snart hör jag en röst i radion, ett pling i mobilen
Ett meddelande med adress, fort in i GPSen
Plattan i botten medan information flödar
I lugn ton förklarar dom vad som skett
Rösten pratar med mig genom radion

Jag får en klump i halsen, en bilolycka
Tydligen en frontalkrock, ingen vacker syn
Mina sirener går i ett, jag kör i full fart
Kanske finns det överlevande
Eller kanske allt är potatismos
En bild passerar genom huvudet, rysningar

Snart framme, härdar mig, tar djupa andetag
Kommer det vara ett blodbad, vet ej
Kommer jag få höra skrik av smärta
Som fäster sig i mina öron förevigt
Bilder, syner så groteska att jag blir mentalt ostabil
Men liv måste räddas om liv kan räddas
Och jag parkerar mitt fordon

Blickar ut över olyckan, det är fruktansvärt
Jag håller på att spy upp maten jag precis åt
Det är värre än jag kunde tänka mig
Det är kaos, det är smärta, jag våndas
Ännu ett minne som kommer hemsöka mig




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2023-11-08 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP