Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogens sinnen

Dofterna från mossa
svamp och nedfallande löv.
Höstljuset sneddar lågt över
grantopparna.

Speglar sig i skogstjärnen
svarta spegel mellan
gröna hjärtformade
näckrosblad och några
ännu vakna skräddare.

Kråkorna i granens topp
kraxar vänligt godmorgon.
Spindlarnas nät fångar
mitt ansikte tyst.

Novembergrönska - mossor
i olika arter, färger och mönster
svämmar djupmjuk mellan gran
över rotvältor och kulliga stenar.

Jag känner doften av
den första snön...




Övriga genrer av Idun 1
Läst 312 gånger
Publicerad 2004-11-05 13:21



Bookmark and Share


  leopardia
härlig dikt om naturen.. gillar "novembergrönska"...
2004-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Idun 1