Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kram eller två vore inte helt fel att just nu kunna få ... - retrospektiv återpublicering från i augusti 2013


Finns det verkligen några goda människor ...

... kvar någonstans
i denna vår samtida värld?

Vet att det kan vara svårt
att vidmakthålla sin tro
på att människan i grunden är god ...

... Speciellt som jag mött så många fler
goda människor lite överallt på vår jord
under alla tänkbara och otänkbara 
omständigheter på min livslånga färd ...

Jag tror inte människan
vare sig är ond eller god
till sin grundläggande natur ...

Men jag är övertygad om
att när någon man tycker om
påminner en om
allt det som är gott och bra
som man inom sig har ...

... och att det är just det
som får dem att trots allt det andra
välja att likväl stanna kvar ...

Det är i dessa stunder 
det goda stärks
och börjar gro
växa och slå rot  ...

Men visst kan det stundom vara svårt
att fortsätta tro på
att människan i grunden är god ...

... eller vill vara god ...

Likväl jag för min sinnesfrid
väljer att tro
på att människan också kan vara god ...

- Men jag tror det krävs rätt stort mod
för att verkligen förkasta alla tvivel
och för att våga att välja att fortsätta tro ...

Jämväl känns det rätt givet
att det blir rätt tomt och meningslöst i livet
om man förlorar sin tro
och låter misstron fylla upp det tomrum
som uppstår när hoppet blir övergivet ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-11-24 19:07



Bookmark and Share


  Anna Nyman
Fint skrivit!
2023-12-02

  siv birgitta.a. VIP
tror att de är de som mår bra är goda .om man älskar alt omkring sig är tacksam varje dag mår man bra.
man känner värme kärlek gå in i en kyrkajag tänker när ett barn är jobbigt behöver det kärlek , när en vuxen mår dåligt . då skall man väl inte bara älska i lust.behöver man inte mer kärlek när man mår dåligt tappar tron på alt , minna tankar just nu av birgitta
2023-11-28

  Ali D VIP
Till syvense och sist är det ju ändå en kamp mellan gott och ont både inom oss själva och utanför
Tack för påminnelse
Tänker på historien om den svarta o vita hunden när jag läser
Man behöver inte vara troende på Gud för att se liknelsen i den historien

Mvh Ali/Peter
2023-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP