Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


av jan lööf


Det röda äpplet


Det finns en bok;
Det röda äpplet;
med ett äpple i huvudrollen

Det dyker upp
på olika ställen i boken
och får spela en stor roll

för människor
i olika situationer

Jag mötte igår ett äpple
som kom rullande mot mig
på trottoaren

ett rött äpple

Ingen hade tappat det
som jag såg
men det var i rullning

Jag plockade upp det i farten
det var ett fint äpple

Nu ligger det i fruktskålen
bland apelsiner och bananer
och jag väntar bara på

vad som nu kommer att hända...






Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2023-11-28 11:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP