Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


lyser upp mörkret


Käglan


Mitt i det svartaste mörker
synes en kägla av ljus
den vill oss visa på vägen
så vi kan hitta vårt hus

Mörkaste natt måste vika
närsom en kägla tar plats
lyser för den som behöver
i såväl skjul som palats

Ljuskäglan visar oss även
sådant som vi inte ser
det som i mörker kan döljas
men som likväl finnes där

Tankarna går till "de gamle"
dem som mig vägledning gav
omsorgens ljus de mig skänkte
när jag på stråt gav mig av

Utan den lampan jag snubblat
kanske fått foten i kläm
men i det becksvarta mörkret
ljuskäglan ledde mig hem









Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 39 gånger
Publicerad 2023-11-30 22:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP