Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inräknas som växelvis vagn 25. Samarbete med liktenelegi, 8 Repliker vardera per scen, varur vi väljer vidare 4 ord. Nu tog jag "vaggar", "tappar", "nära", "slockna" (samt utveckling av "sanningen").


Ingalunda Hemligt Material, scen 11

 

 

Ängeln : Vacker är glaskulan som ni vaggar mellan era händer!! Däri ryms tolv sorters kärlek, genom oändliga speglingar.

Fröken : Trodde drömmen var ett eldklot. Så om vi tappar glaskulan går vi miste om alla tolv kärlekssorterna?!

Magistern : Kan också tänka oss att blott själva speglingarna överlever, utan att någonsin slockna helt?!

 

Ängeln : Ni är då bra enfaldiga! Såvitt ett lager glas skulle krossas, visar sig nästa lager desto klarare, redo att glimra.

Fröken : Det kan en föreställa sig, likt solig snö i selenit. Emellertid kommer väl till sist punkten, när de tolv lagren äro förbrukade?!

Magistern : Just därför av högsta vikt att vi sparar på speglingarna, liksom sanningarna fortplantar sig bättre om de är fler än en.

 

Ängeln : Även bör både damen och herren kyla sina irrande huvuden med is, samt värma edra darrande hjärtan med stjärnljus!!

Fröken & Magistern i kör : Låt skuggorna skimra!! Våra händer vill förbli nära!!

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-07 19:25



Bookmark and Share


  liktenelegi VIP
Verkligen en skimrande scen! Känns så väldigt passande att ängeln kommer in just här, för att förklara kärleken och stilla all förvirring. :-) Spännande också att även sanningar behöver vara mer än en för att fortplanta sig.
2023-12-08

    Lena Söderkvist VIP
Här skapar kulor och glitter en egen dimension. Intressant.
2023-12-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP