Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon önskar hon kunde vrida tillbaka klockan ….


Julnovell: En julsaga

Rättade till sin skrud
beskådade den vita stormen som
ylade bakom glasfönstren

Tjänstefolks småröster
ekade om färgtoner o utsmyckningar
bakom Cassandras hemska ängslan
som rymde ut ur salongen

Vitklädda folk rämnade genom
salongen släpandes på
prydnader likväl vinrött
sammetsskynke med tofs hängen
där eldstaden duellerade med vedträt
och glorifierade sitt orangegula sken

I sin hast bestämt att
tillbringa julen i sin fars gods
när mr Lyndon gjort henne skild
eller hur skulle hon få fram orden om
den motbjudande biten?
smått skvaller rann redan
runt bland hennes vänninor
som satt i salen

De drack te o ivrigt pratade
om separationen o sina äktenskap
Systern Helena slungade frågor
om hemligheten som låg i luften

Elizabeth fyllde i
- Vad fick Dominick att ta ut äktenskapsupplösning?
Cassandra spillde nästan ut
tet o rättade till sin håruppsättning

Bokhållaren träder
fram bakom böckernas gångar
när hon tappar besinningen av snokandet

Stolt ber att han hämtar mr Edward
i ursinnig ton avlägsnar bort
hans arroganta inledning
föser ut honom o smäller
igen salongs dörrarna

Avlägsnandet får ett sus
gå genom kvinnorna av skam
o tvärt slutar de smutta
Helena utbrast -De är julgästen!
Dom sitter stolta o dricker te igen när dom hör
fotstegen o ser hennes mask håller på fallera

Cassandra vill inte bemöta ödet
drunknade i utsmyckningarna
o drack te medans hon tänkande
gick omkring när hennes far framförde sig

Kvävs i orden av hans vetskap
om mr Lyndons äktenskapsupplösning och
de olycksaliga att tjänstemannen var
hertig Vincent Sherman?!

Strypte en viskning om att hon
är med barn
först en faderlig smekning på kinden sedan
brådskande försvann han ut i
raseri av nyheten

Cassandra rasade samman
bad tyst vid eldstaden om sin fars
försoning och att Vincent skulle tiga
när snövindarna får fönsterna att vidöppnas
o änglaljus släpps in

En akt av avlyssnande
inpå högtidsfirandet drar han henne
till sig i sin tankspriddhet med en
ask i mörkblått , om ett trolovande löfte
något som var ett frestande erbjudande
hon fann sig titta på den och
viska något i hertigens öra….


Inspiration: Harlequin romantik







Prosa (Novell) av Drömmar i universum
Läst 65 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-08 12:44



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
De fick varandra till sist eller?
2023-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum