Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


På den tiden!

Jaa på den tiden när jag hörde bra.
Då lyssnade jag ofta på musik.
Lyssnade på radion, jag och mamma lyssnade ofta på
"Raioteatern ger". Vi satt som klistrade det var så bra.
Har alltid trallat och sjungit, gör så än idag kan många gamla
musiktexter. Det beror också på att mamma sjöng mycket, mest hemma.
Men hon gick till kyrkan vid stora högtider, för dår får jag sjunga ut sa hon.
Pappa var bullerskadad, jag såg till att han fick sin hörapparat.
Men han gillade den aldrig, det är ett jäkla liv i den sa han.
Därför låg den ofta i en låda.
Jag fick min första höris när jag var tjugosju år.
Nu har jag fått nya igen, digitala. Har haft sådana i många år nu.
Analoga hörisar var det ett mjukt underbart ljud i,
kommer inte riktigt överens med de digitala.
Arbetade som administrativ assistent i trettio år.
Nu njuter jag av att vara pensionär.
Kunna gå ut i skogen och bara vara.
Som sagt, göra vad jag känner för!




Övriga genrer (Kåseri) av Ezmeralda VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-10 13:22



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fint berättat om tiden som var och tiden som är.
2023-12-11

  Eva Helene VIP
Fint och jordnära berättat!
2023-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP