Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vinterkväll gick Daphne ut….


Julnovell: Julens frestelse

Från snövinden kom Daphne
in i skenet som badade
av levande ljus när brunkatter
bestyrkte vaden

Olyckligt hamnat under misteln med
tjuvfångaren Charles
förra julen i en kyss som
verkade oskyldig
glupskt hade försökt stjäla
ungmös smycken
överraskande svepte in bakifrån
virila fingrar smekte över läpparna
Nej.. nej! Hon tryckte bak tankarna

Denna gången motvilligt sa ett ja
även för skvallret som flödat
bland hertiginnan o hennes vänninor
inte minst sagt sin pratsjuka kusin!
Charles hade ju en viss charm
gjort var gjort

Släpper in sig i gläntan
av trädörrarnas salong
vita vaxljus o mistel pyntat
gröngrans ris på eldstaden
skrek skarpt sin gulorange brasa
katter upp gosade i famnen
även katter rännande till vaden

Margret tystnar i fnittret med te
o sina vänninor
lägger sina kommentarer på Daffys
otroliga förkärlek
ständigt omringande av katter
ungarna dom brukade få i lådan
där hon lagt dom extra näsdukarna
från ridikylen som bädd

Protesterar
-De är snarare katterna
som beundrar mig!
Margret va blek tvinnande
bekymrat sin näsduk

Lady Octavia fnittrade
la frågor i luften kring hennes visit
- Daffy du måste säga
hur erat möte var!
Är han lika bitter som alla säger…
va sa du till han?
retsamt viftade hon lätt med handen
Margret var plötsligt full av högmod
skrockade när hon förstod
Daffys frånvarande
-Ja sa ingenting!
Margret tyckte hon bara slingra sig
hade övertalade henne att
ta den vita klänningen med belgisk
spets till balen

Hon ångrade sitt hastiga ja
men rummet hade känts
så feminint litet då han
kastat sina hotfulla skäl

Nonchalant sjönk ner fåtöljen i
ljudligt eld väsande
när katterna rämnade dit
hoppandes i knät med
oskuldens glittriga ögon
huvudet på sned
likväl irriterande smekte
in sig i stickningen

Snart hördes livligt skvaller i
kakätande om gäster
för julfesten vid St. Nicolas kyrka

}~~{

Snön fall lätt vid Clevedon
Charles beskådade vimlet bistert
läppjande i bålmuggen
driver jakt efter den opålitliga
fästmön

Ljuskronor gnistrar över pardanser
Daphnes roande
överrumplas i valsmelodin
när hennes äkta
svaghet kommer på prov!
en mörkblå blick så lockande
fängslande blev tankspridd
hennes blick spänds i taket
ungdomskärleken Blaine
svepte ilningar under huden
tänk om han b…..


Vad tänkte Daphne Bingham sedan egentligen?

Inspiration: Harlequin romantik











Prosa (Novell) av Drömmar i universum
Läst 77 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-12-11 12:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum