Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en del av verkligheten


rune

vi satt och drack kaffe
på rutorna lekte frostblommor
vi skulle iväg
att dra spottegarn
vid fjordskär

Rune drog för hand
vi hade lagt storbåten hemma
urstarka armar
lyfte fiskan
från 25 famnar

Rune drog barhänt
trots minus 15 i luften
sjön hade rökit
och islägg var nära
vi gjorde bra fiske
och plånboken trivdes

och jag ställde frågan
fryser du aldrig
Rune skratta och smålog
det går bra ner till femtan
sen tar jag en gök
och då klarar jag 35.




Fri vers av tom boreland
Läst 400 gånger
Publicerad 2006-08-18 23:11

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  W.Riter
Jag gillar dina verklighetsskilldringar. Den här var fin och charmig.
2006-09-02

  Sanningsägaren VIP
rune i viken
känner sig sviken
när kylan tar över
en sup han behöver
för att härda ut
innan dagen e slut
när han ska dra spottegarn
och ändå le som ett barn
2006-08-19
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland