Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon tänker bara ta hand om barnen…


Julnovell: Mistelkyssen

Hindrade henne
i kanslirummet
mjukt smekt låren
Erkänt sitt intresse dom
inledde en romans

Lucien Chamberlain hade insjuknat
i en infektion följt av
allvarlig hosta den vintern
hade hon följt doktor Blakes
anvisningar om hans elixir en
medicin han påstod gjorde underverk

Precis som doktor Blakes ständiga visiter
så gjorde Ariana ständiga besök till
Luciens rum varje kväll
för att se till att han tog medicinen
bland hemska hostningar fanns
en glimt i den bruna blicken
de brukade avskeda en kyss

En kväll ett par veckor innan jul
med ett ljus i hand hade hon
gått förbi i korridoren när hon hört
fortsteg från Lordens rum!

Ivrigt smällt upp dörren
råkat störta in i hans bröstparti
droppat stearin på mattan
en skamlig rodnad
leendet såg så livligt ut!
följt av en kyss … hon bryts
i sitt frånvarande…

Sophie ryckte henne i klänningsfållen
barnen skrek för uppmärksamhet
hon skulle tillbringat julen enskilt
men fann sig villkorslöst tacka
ja till att ansvara för barnen
Därpå fortsatte med julsagor
blickarna var glittrigt förstummade
salen fylldes i ljusets leenden

Hon tryckte bort alla
minnen av händelsen för 2 år sen
Men polka melodin i pardanserna
gjorde små glipor om sorgen
om åtlöjet i societeten

En man ser förundrad ut bland
kvinnors omringade i dansen
den välbekanta ungmön
fängslades av utstrålningen

Marschera bort undviker
klagande blickar efter
fler uppbjudningar
bugar sig mot den barn
älskade sällskapsdamen

Ariana försöker behålla lugnet
trotsigt undviker dom sensuella ögonen
Den starkt virila manliga kroppen
Undrade hur de kändes att
värmas i den famnen
Nej… hon var inte
attraherad av honom!
ger en flyktig prestation

Försöker raskt gå bort med
barnen mot innergårdens snöfall
Gabriel ställer sig i vägen
-Jag insisterar på en dans!
Protesterar nervöst
-Men.. ja har ansvaret för.. och ungdamerna..
-Fröken Ariana hinner nog dansa en polka!
-Lucy kan ta uppgiften tillfälligt
om inte ungmön är rädd för att dansa?
Hånflinet gav en upprörd tvekan
Hon kunde dansa polka!
Hon ville undvika minnena polkan gav
eller skvallret som skulle komma
Tog tag i hans utsträckta hand
stormade ut bland gästerna

Blev mer förnärmad av hans
sarkastiska flin mot henne blick
samtidigt som viskningar av en jul
en okänslig mansröst som stått
med en annan ungmö där hon
hamnat ensam i tårar
blivit sällskapsdam för en ny familj

När luften är lätt
dansstegen sveper
i ljuskronors ljus
händerna smeker
sig mot hennes midja
motvilligt ville gå
varför stod hon kvar?
blandas runt i hjärtat
när hon tycktes njuta
av den anfallande kyssen
om hjärtat kunde se
nåt annat än gammal jul
hon flyr från hans grepp
till entrédörrarna….




Prosa (Novell) av Drömmar i universum
Läst 54 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-12 12:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum