Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SVENGELSKA.. KB


SEN NÅT KUL...

 

Hagfors turistbyrås Facebook-sida uttryckte sig en gång så här:
”Welcome to us at the tourist agency to pick up your ex.”
Som om de ville att man skulle gå dit ragga upp sin ex-partner.

En engelsk dam sitter på tåget i Skåne. Mittemot henne sitter en skånsk familj. Den engelska damen tittar på den lilla pojken och säger:
– What a handsome face…
Då säger mamman på bred skånska:
– Naej. Det vaaur noug min man som face…

– Oj, min tunga slant!
– Oops, my heavy coin!

– Det killar!
– It boys!

– Jag har sendrag i vaden!
– I have latepull in the what!

– Sköt om dig!
– Shot around yourself!

– Se dig inte om!
– Look you not if!

– Jag har aldrig hört på maken!
– I have never heard on the husband!

– Jag ska bara slå en sjua!
– I just have to strike a seven!

– Hur står det till? Det knallar och småspringer!
– How stands it to? It’s banging and small running!

– Huvudet på skaft.
– The head on shaft.

– Han tar igen sig.
– He takes again himself.

– Var håller de hus?
– Where are they holding house?

– Vad håller de på med?
– What are they holding on with?

– Vad är du för en, jag känner inte igen dig!
– What are you for a one, I don’t feel again you!

 

JA, SÅ DET KAN BLI!!??????

KB




Övriga genrer (Satir) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-13 16:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP