Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


glasfiberull


Änglahår


Barndomens jul
som jag minns den

Granens terpentindoft
ljushållarna
som klämdes fast
på grenarna

de små vita ljusen
doften av Liljeholmens

Levande ljus i granen
en kort stund
upplevdes endast då

Mamma på vakt

Första elljusslingan
ett företag som låg på pappa
att klara av att lösa

Tålamodet

Uppgiften för oss barn
var att placera änglahår
ovanpå varje glödlampa
i granen

Det stacks i händerna
när man tog i det
Glasfiberullen
satt kvar länge i fingrarna

Plingandet av änglaspelet
på finrumsbordet
Stämningen
som inte gick att ta på

Dofterna






Fri vers (Fri form) av stormengudrun VIP
Läst 29 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-17 08:16



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilka minnen du bjuder på. Tack.
2023-12-18
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP